Please, choose your language

+36 20 530 1905

 • Budapest

  9° C
  Clear

Tannimplantater av premium kvalitet i utlandet

Premium implantat
nu til bare

kr 4 470 / € 478!

 

Spar 50-70 % på tannimplantat på MDental Klinikk i Ungarn. Hedre oss med ditt valg og besøk vår klinikk!

Innhold

Hva er et tannimplantat?

PFM (porselen smeltet til metall) krone på AlphaBio implantat

Et tannimplantat er en kunstig tannroterstatning forankret i et forboret hull i kjevebeinet for å støtte en krone, bro eller helprotese. Tannimplantater er laget av titan, et biokompatibelt materiale som kroppen ikke avstøter og som lett integreres i kjeven (osseointegrasjon).

Ved innsetting av implantat oppnår kirurgen god kontakt mellom implantat og kjevebein. Over tid integreres implantatet i beinet og danner langvarig og slitesterk støtte for tannerstatningen. Hvis flere tenner skal erstattes, monteres det en bro eller helprotese på implantatet.

I noen tilfeller står det ikke nok beinmasse til rådighet for å støtte implantat, da er sinus lift eller kunstig oppbygging av bein nødvendig.

Tannimplantater gir deg økt selvtillit til å spise, tygge, snakke, smile og le  slik at du vil glemme at disse ikke er dine egne naturlige tenner.

Video – Tannimplantater kirurgi trinn

Se vår video på tannimplantat kirurgi for å bedre forstå denne kirurgiske prosedyre og å bli kjent med kostnader og trinn av behandlingen.

Hvorfor få meg tannimplantat?

Hvis du kjenner til hvor pinlig det kan bli når tennene sklir i munnen, du ikke kan spise det du liker best og hvor lite festemidler hjelper, eller bare vil få erstattet en manglende tann, er tannimplantat den perfekte løsningen for deg. Kom og besøk oss ved MDental tannklinikk i Ungarn hvor du nå kan spare opp til 70% på tannimplantat.

Her følger det noen konsekvenser av tannmangel for deg som ikke ennå har besluttet å få deg tannimplantat:

 • Nabotennene beveger seg mot hullet og protesen løser seg. Det kan føre til vansker ved tygging eller fordøyelsesproblemer.
 • Hvis ikke du foretar deg noe så snart som mulig, begynner det beintap i kjeven. Dette kan føre til at ansiktet ditt deformeres.
 • Matrester kan bli sittende fast i hullet ved tyggingen som påvirker nabotennene negativt på begge sider.
 • Dessuten kan manglende fortenner gjøre det vanskelig for deg å snakke og bidra til at du ikke føler deg komfortabel med andre.

Få deg GRATIS konsultasjon på vår klinikk:

 • En natt GRATIS på et av våre avtalehoteller i gåavstand til klinikken
 • GRATIS konsultasjon og behandlingsplan
 • GRATIS panoramarøntgen
 • GRATIS henting og bringing fra og til flyplassen
 • Pris på flybilletten tilbakebetalt

Les mer om konsultasjonspakken 

Før og etter bilder av tannimplantat

Tilfelle 1  – erstatning av ødelagte tenner i nesten tannløs overkjeven med zirkonium kroner og erstatning med bro på implantater i underkjeven

Pasienten hadde ikke vært til tannlege i flere år og forsømt tennene sine. Han ønsket å ha alle sine slitte og misfargede øvre fortenner fjernet og erstattet med en fullbro på implantater slik at han fikk en hvit og estetisk fullbro av zirkonium kroner på seks implantater. For hans underkjeven foretrukket han å ha erstatning med zirkonium bro på implantat for hans manglende jeksler på begge sider og individuelle zirkonium kroner på sin slitte og misfargede fortennene.


Tilfelle 2 – Lateral broer i zirkonia på implantater for å erstatte manglende jeksler

Pasient manglet jeksler i over- og underkjeve på begge sider. Dessuten ble han skuffet over sine skjeve og overfylte fortennene. Han fikk fire broer i zirkonia på ti implantater for å erstatte hans manglende jeksler og han fikk enkeltkroner på sine øvre og nedre fortennene for å korrigere trengsel.


Finnes det forskjellige typer implantater?

Ja. Tannimplantater kommer i ulike størrelser, laget av forskjellige materialer. Våre tannleger foretrekker titanimplantater fordi de ikke er skjøre og holder livet ut.

Fordeler med implantater

 • perfekt løsning for å erstatte proteser
 • sunne tenner bevares og bør ikke slipes ned for tannerstatning
 • biokompatibilitet
 • livslang løsning for tannerstatning
 • fremkaller ikke kreft
 • korroderer ikke
 • utløser ingen allergiske reaksjoner og er giftfrie

Er tannimplantat en mulig løsning for meg?

Tannimplantater kan plasseres hos pasienter i alle aldre med fullt utviklet kjevebein. Det er imidlertid forutsatt at du har tilstrekkelig mengde og kvalitet av beinvev til rådighet. De fleste mennesker, som opprettholder god munnhygiene, er egnet som kandidater til implantater.

Det er omstendigheter som utelukker implantatbehandling eller øker sannsynligheten for at resultatet mislykkes:

 • Storrøykere: Ved røyking senkes og hindres helbredelsesprosessen.
 • Overdrevent alkoholinntak: Alkohol forstyrrer helbredelsen av tannkjøttet.
 • Tannkjøttsykdommer: Alle aktive tannkjøttsykdommer skal behandles på forhånd av implantatbehandlingen ettersom eriodontitt er en vesentlig årsak til beintap.
 • Immunsvekkede personer: Pasienter som gjennomgår strålebehandling, mottaker steroidbehandling eller har en autoimmun sykdom.
 • Tanngnissing (bruksisme): Tanngnissere får en bittskinne som forhindrer skader på porselenskroner.

Hvordan kan jeg vite at jeg har nok bein til å støtte implantat?

Du kan ikke vurdere det selv om kjevebeinet duger eller ikke. Beinmasse evalueres og informasjon om anatomiske strukturer som f.eks. nerver som ligger tett ved hentes med hjelp av både røntgenbilder og CT-scan.

Tannlegen kan tyde på at beinet trenger støtte dvs. at kunstig oppbygging av bein eller sinus lift er nødvendig før innsetting av tannimplantat. Husk at denne delen av prosedyren ikke er ufarlig hvis du har dårlig helse. Derfor bør du sørge for at du er sunn og får nok hvile før og under behandlingen.

Hvor lenge holder implantatene?

De holder livet ut. Du bør likevel følge rådene fra tannlegen. Ved tilsvarende munnhygiene skal det ikke dukke opp noen problemer.

Hvorfor bruker vi AlphaBio og Nobel Biocare implantater?

 • mer enn 20 års internasjonal erfaring
 • livstidsgaranti
 • kvalitet og pålitelighet etter mange tiårs forskning
 • biokompatible implantatmaterialer
 • fort og enkel innsetting
 • utmerket forhold mellom pris og kvalitet

Mens Nobel Biocare er et implantat av premium kvalitet til premium pris, kan man få tak i AlphaBio kvalitetsimplantater til lavere pris.

Implantatbehandling

Behandlingsforløpet (fra insetting av implantat til montering av tannerstatning) varierer fra pasient til pasient.

Eventuelle behandlinger før innsetting av implantat (nødvendig bare i noen tilfeller) Behandling Tilhelingsperiode
fjerning av komplett ødelagt tann av og til kan implantatbehandling utføres straks etter tanntrekking men i andre tilfeller tar tilhelingsprosessen 3-4 uker før implantasjon kan påbegynnes
oppbygging av bein kjevebeinet tilheler på 4-6 måneder før implantasjon kan påbegynnes
sinus lift (bare ved overkjeve) etter sinus lift bør man vente i minst 8 måneder før implantasjon kan påbegynnes
Trinnene i implantasjonsprosessen Behandling Tilhelingsperiode
insetting av implantat eller implantasjon osseointegrasjon etter implantasjon tar 4-6 måneder
avtrykk for montering etter frilegging av implantat tas avtrykk for montering av tannerstatning
festing av distanser og kroner montering av tannerstatning (krone, bro, fullbro, dekkprotese, All-on-4) på 5 dager

1. Konsultasjon og behandlingsplan

I konsultasjonen diskuterer vår kirurg eller spesialist i implantologi panoramarøntgenbildet med pasienten. Hvis pasientens allmenntilstand og beinvev tillater implantatbehandling, settes det opp en personalisert behandlingsplan. Tannlegen kan bestille flere undersøkelser eller CT-scan hvis nødvendig for å sjekke beinmasse.

Les mer om konsultasjonspakken

2. Innsetting av implantat

Implantatet innsettes i kjeven i en 100% smertefri prosedyre. Etterpå får pasienten henvisninger og råd for tilhelingsperioden beinet trenger. Hvis det ikke er nok beinvev til stede for implantasjon, kunstig oppbygging av bein utføres for å erstatte manglende beinvev.

Les mer om kunstig oppbygging av bein

3. Tilheling

Under de påfølgende 3-6 månedene etter implantasjon (tilhelingsperioden) tilheler implantatet under tannkjøttet dvs. det integreres i kjevebeinet. Under denne perioden bør pasienten ha perfekt munnhygiene og ta medisin ifølge henvisninger.

4. Montering av tannerstatning

Etter tilhelingsperioden monteres tannerstatningen på implantatet eller implantatene. Her kan det være snakk om flere typer erstaninger alt fra enkle løsninger (enkel krone på implantat, bro eller to implantater) til full restaurering (fullbro på 6-8 implantater, All-on-4  og avtakbare dekkproteser).

Les mer om faste dekkprotester

Hvis du er tannløs i underkjeven og ikke vil få innsatt flere implantater, kan du få avtakbar dekkprotese istedenfor vanlig protese i underkjeven.

Les mer om avtakbare dekkproteser

5. Kontroll

Langvarig suksess av implantatene og de kunstige tennene på kan ikke garanteres uten god munnhygiene. Derfor er det veldig viktig at pasienten opprettholder eller forbedrer munnhygienen sin. Den protetiske prosedyren følges av kontrollundersøkelser minst årlig for å sjekke oral hygiene og funksjon og stabilitet av implantatet.

Hva skal jeg gjøre etter innsetting av implantat?

Etter prosedyren kan det forekomme smerter og oppsvulming i munnen eller ansiktet. Det er vanlig ettersom innsetting av tannimplantat er et alvorlig inngrep. Hvis du har smerter i løpet av de første dagene etter operasjonen, bør du ta smertestillende (som du får GRATIS hos MDental). Dessuten anbefales det å bruke ispose (også GRATIS hos MDental) for å takle oppsvulming i tillegg til antibiotika du får resept på (GRATIS fra MDental).
Våre kirurger bruker selvoppløsende tråd ved sømming slik at du ikke bør komme tilbake for å få den fjernet og vil bli skånet for enda en tur.

Hvorfor er kontroll viktig etter implantatbehandling?

Årlig kontroll er enda viktigere ved tannimplantater enn ved andre typer tannbehandlinger ettersom innsetting av tannimplantat er et alvorlig inngrep. Selv om tannlegene ved MDental klinikk bruker de beste materialene på markedet, behandler dine tenner med stor ekspertise og tar hensyn til din helsetilstand kan problemer dukke opp senere. Det er derfor anbefalt på det sterkeste å gå til tannlegen som foreslått.

Konsekvensene av forsømmet kontroll etter insetting av implantat innebærer at

 • infeksjoner oppstår fortere i tannkjøttet eller beinet
 • eventuelt beintap omkring implantatet ikke blir oppdaget i tide

Hvor mye koster implantatbehandlinger?

Kostnadene for implantatbehandling er avhengige av kompleksiteten på operasjonen, de brukte materialene og anbefalt protetisk arbeid. Eventuell kunstig oppbygging av bein og sinus lift kan også påvirke prisen. Pasienten får omfattende behandlingsplan med posisjon og antall av tennene som behandles (implantasjon, oppbygging av bein), protetisk og laboratoriearbeid (forbereding av de nye tennene i dentallaboratorium). Kostnadene for impantatbehandlinger er altså ikke lett å sammenligne.

Porselenskrone på implantat2230 €460 €kr 2 150kr 4 300Porselenskrone1199 €199 €kr 1 860kr 1 860

Priseksempel på 3-leddet porselensbro på 2 implantater
NOK
Behandling Antall Enhetspris Pris Enhetspris Pris
Konsultasjon 1 0 € 0 € kr 0 kr 0
CT scan 1 100 € 100 € kr 935 kkr 935
AlphaBio implantat 2 478 € 956 € kr 4 470 kr 8 940
AlphaBio distanse 2 175 € 350 € kr 1 635 kr 3 270
Midlertidig klemme (3 kroner) 1 165 € 165 € kr 1 540 kr 1 540
Til sammen 2 230 € Til sammen kr 20 845
Priseksempel på fullbro på 6 implantater (pr kjeve)
NOK
Behandling Antall Enhetspris Pris Enhetspris Pris
Konsultasjon 1 0 € 0 € kr 0 kr 0
CT scan 1 100 € 100 € kr 935 kkr 935
AlphaBio implantat 6 478 € 2 868 € kr 280 kr 3 360
AlphaBio distanse 6 175 € 1 050 € kr 1 635 kr 9 810
Midlertdig protese 1 320 € 320 € kr 2 990 kr 2 990
Porselenskrone på implantat 6 230 € 1 380 € kr 2 150 kr 12 900
Porselenskrone 6 199 € 1 194 € kr 1 860 kr 11 160
Til sammen 6 912 € Til sammen kr 64 615

Hva avgjør prisen?

1. Prisen på undersøkelse/planlegging

 • undersøkelse – GRATIS hos MDental
 • konsultasjon og planlegging – GRATIS hos MDental
 • panoramarøntgen – GRATIS hos MDental
 • CT-scan

2. Kostnader for oralkirurgiske behandlinger

3. Kostnader for brukte materialer

 • prisen på implantatet, alt etter type og merke
 • distanser
 • materiale for kunstig oppbygging av bein
 • prisen på membranen, alt etter materiale og størrelse

4. Prisen på protetisk arbeid

 • kostnader for dentallaboratorium / forbereding av tannerstatninger (f.eks. kroner og broer), alt etter materiale

Kontakt oss!

 • Melding (ikke obligatorisk)

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
AlphaBio

Dette nettstedet benytter cookies. Ved å fortsette å benytte denne siden godtar du bruken av cookies. Mer info her.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

lukke